Badkamer renoveren? Dit zijn de trends voor 2016

De tijd dat de badkamer enkel functioneel moest zijn ligt inmiddels ver achter ons. Vandaag is de badkamer steeds vaker een ruimte waar rust, comfort en gezelligheid de kernwoorden zijn. Ben je van plan om je badkamer te renoveren? Bekijk dan zeker deze badkamer trends voor 2016.

Vrijstaand bad

Zowel de traditionele badkuip als de douche hebben de afgelopen jaren terrein verloren. Steeds vaker wordt gekozen voor een inloopdouche, die naadloos past in een strak interieur, of een vrijstaand bad dat veel flexibiliteit biedt qua plaatsing en een echte eyecatcher is in elke badkamer.

Doordat het vrijstaand bad steeds aan populariteit wint, zijn er inmiddels heel wat modellen te vinden, voor de verschillende interieurstijlen, en variërend in grootte, vorm en materiaal.

 

 vrijstaand bad

Douchezitjes

Bij het plaatsen van een inloopdouche wordt steeds meer rekening gehouden met comfort. Denk bijvoorbeeld aan douchezitjes, handige zeephouders en handgrepen om je veilig in en uit de douche te helpen.

Open badkamermeubels

Open badkamermeubels creëren een groter ruimtegevoel en een open gevoel. Handdoeken horen niet meer per definitie achter gesloten deuren maar worden in open kastjes of legplanken gelegd. Ze zijn zo makkelijk bereikbaar en kunnen meteen als kleuraccent dienen.

Vloerverwarming

Bij een grondige renovatie of nieuwbouw wordt vaak gekozen voor de plaatsing van vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige opwarming van de ruimte en voelt erg aangenaam aan. In de badkamer biedt vloerverwarming het extra voordeel dat vocht beter opdroogt. Daarnaast hoeven geen verwarmingselementen aan de muren gehangen te worden, wat een esthetisch eén praktisch voordeel met zich meebrengt.

Kleurgebruik

Als laatste punt hebben we het nog kort over het kleurgebruik in de badkamer van 2016. Wit op wit en zwart op wit zet zich verder door als trend in moderne badkamers. Wie ook de natuur naar binnen wil brengen kan gebruik maken van hout of witte marmer, die met zijn organisch lijnenspel perfect te combineren valt.

 

badkamer materiaalkeuze

Copyright © 2016 De Smedt Cocooning interieuradvies en interieurarchitectuur | PartnersSitemap