Blogs

Binnenkijken: modern renovatieproject

In dit project werd zowel de beneden als bovenverdieping volledig gerestyled.
Om de bewoners de kans te geven tijdens deze periode alsnog in de woning te blijven, werkten we niet gelijktijdig maar wel aansluitend in 2 fases.

De focus kwam te liggen op een functioneel en aangenaam leef-en wooncomfort.

Op de bovenverdieping werden de master bedroom, badkamer en overloop vernieuwd. 

slaapkamer renovatieproject

Je woning energiezuinig verwarmen? Ontdek de voordelen van een warmtepomp

Wil je een verwarmingsinstallatie die milieuvriendelijk is én een lagere verwarmingskost heeft? Dan is een warmtepomp wellicht iets voor jou. In deze blogpost ontdek je de verschillende soorten warmtepompen en hun voordelen.

Warmtepomp: voordelige, hernieuwbare energie

Warmtepompen halen hun energie uit de bodem, zon, grondwater of de lucht. Daardoor verminderen ze het verbruik van fossiele brandstoffen en beperken ze schadelijke CO2-uitstoot.

Welk keukenwerkblad past in jouw droomkeuken? Ontdek de voor- en nadelen van de verschillende materialen

Soorten keukenwerkbladen

Keukenwerkbladen bestaan in heel wat materialen, afwerkingen en kleuren. Ben je op zoek naar het ideale keukenwerkblad? In deze blogpost vertel ik je wat de voor-en nadelen zijn van de verschillende materialen.

Materiaalkeuze

Een keukenwerkblad krijgt doorgaans heel wat te verduren; hoge temperaturen, scherpe voorwerpen, vetten, vloeistoffen en zuren kunnen allemaal hun sporen achterlaten. Een keukenwerkblad moet tegen al die zaken bestand zijn, en daarbovenop hygiënisch en makkelijk te onderhouden zijn.

5 stappen voor de perfecte badkamer renovatie

De badkamer is vaak een van de meest uitdagende ruimtes om te renoveren. Naast alle praktische en creatieve zaken zijn er namelijk ook best wat technische overwegingen. Kunnen bestaande aan- en afvoerbuizen bijvoorbeeld makkelijk verplaatst worden? In welke staat zijn de kranen en buizen? Waar liggen de elektrische voorzieningen?

In dit artikel geven we jou de 5 stappen voor een perfecte en stressloze badkamer renovatie mee.

Wijzigingen energiepremies 2017

Vanaf 2017 worden er verschillende wijzigingen doorgevoerd aan de energiepremies die de Vlaamse regering ter beschikking stelt. Ben je van plan om je woning te renoveren? In dit overzicht zie je op welke premies je nog beroep kan doen.

Dak- en zolderisolatie

De bestaande energiepremies voor renovaties zijn volgens minister van Energie Annemie Turtelboom veel te complex. Voor dakisolatie bijvoorbeeld zijn er op dit moment nog 6 verschillende premies. Vanaf 2017 wordt dit aantal teruggeschroefd naar 2: een voor doe-het-zelvers en een voor erkende aannemers.

Renoveren? 5 stappen voor een stressloze renovatie!

Een renovatie van je woning is een goede investering: je verhoogt je wooncomfort, je kan er op termijn geld mee besparen en de waarde van je woning stijgt.  Er wordt in Vlaanderen dan ook massaal verbouwd, al loopt dat niet altijd van een leien dakje. In deze blogpost ontdek je de 5 stappen voor een succesvolle, stressloze renovatie.

Gashaard of gaskachel kopen: waar moet u op letten?

Gaskachels zijn enorm populair, ze beschikken dan ook over enkele belangrijke troeven:

  • Gebruiksvriendelijkheid: een gashaard is makkelijker te onderhouden, u hoeft geen hout aan te brengen of aslade leeg te maken
  • Comfort: met één druk op de knop kan u uw woning verwarmen
  • Veiligheid: moderne gaskachels zijn zeer veilig
  • Schone brandstof: er komen minder schadelijke stoffen vrij dan bij een houtkachel
  • Mooi design: Zowel in losstaande kachels als inbouw gashaarden zijn er ontzettend veel mogelijkheden zodat ze passen in elke stijl van woning

In deze blogpost geven we enkele tips met betrekking tot de aankoop en het onderhoud van uw gaskachel.

5 tips om uw badkamer optisch ruimer te maken

De badkamer is vaak een van de kleinere ruimtes in huis. Zeker bij het renoveren van een oude woning kan het een uitdaging zijn om de beschikbare ruimtes zo goed mogelijk te benutten en de badkamer optisch zo groot mogelijk te maken. Met deze 5 tips kan je alvast aan de slag!

Zonnepanelen: nog steeds een goede investering?

Klanten die hun woning energiezuinig willen verbouwen stellen ons vaak de vraag of het nog interessant is om te investeren in zonnepanelen. Wat ons betreft zeker en vast! Waarom vertel ik je graag in deze blogpost.

Energieprijzen

Verschillende regeringsmaatregelen zorgen er dit jaar voor dat de energiefactuur voor een doorsnee Vlaams gezin stijgt van €805 naar €1147. De stijgende energieprijzen zetten meer en meer mensen aan om te investeren in energiezuinige installaties.

Interieur inspiratie: de beste bronnen

Er zijn vandaag heel wat bronnen te vinden waar je interieur inspiratie kan opdoen. Wil jij je interieur opfrissen of je woning grondig verbouwen? Hier zijn enkele interessante websites en apps waar je ongetwijfeld boeiende trends, producten, materialen en stijlen ontdekt!

Websites

Copyright © 2016 De Smedt Cocooning interieuradvies en interieurarchitectuur | PartnersSitemap