Interieurarchitect: van idee tot uitvoering

De interieurarchitect helpt het droombeeld van uw woning omzetten in een tastbaar plan. Maar zij doet meer dan dat. In dit artikel vertellen we u wat de interieurarchitecten van De Smedt Cocooning voor u doen.

 

We kunnen de taken van de interieurarchitect opdelen in 3 fasen:

Kennismaking - wat zijn uw wensen?

Een interieur architecte van De Smedt Cocooning kan u, dankzij haar kennis van de huidige trends en materialen, meteen interessante  inzichten bieden. Tijdens een eerste kennismaking brengt zij uw praktische en esthetische eisen, doelen en wensen in kaart. 

Daaruit wordt bepaald welke werkzaamheden zij voor u zal uitvoeren. Bij een totaalproject bijvoorbeeld kan zij het volledige  traject van ontwerp tot uitvoering voor u begeleiden.

Ontwerpfase

Alvorens een ontwerp kan opgemaakt worden dient de interieurarchitecte enkele zaken na te gaan met betrekking tot regelgeving en eisen: Voldoet het gebouw aan de technische, veiligheids- en gezondheidseisen die werden vastgelegd in het bouwbesluit? Zijn de werken toegestaan volgens het bestemmingsplan?

Er wordt vervolgens een lastenboek opgesteld, dit omvat onder andere:

  • Een omschrijving van de uit te voeren werken
  • Een meetstaat van de te gebruiken materialen
  • Een ontwerptekening

In sommige gevallen is er voor de verbouwing een bouwvergunning nodig. In dat geval zal de interieurarchitecte inventariseren welke regelgeving, normen en voorschriften van toepassing zijn en verder overleggen met specialisten, zoals een architect. De Smedt Cocooning heeft echter haar eigen architect in huis, die de bouwvergunning vervolgens kan aanvragen.

interieurontwerp keuken desmedt cocooning

Offertes en uitvoering

Eens het lastenboek en ontwerp klaar zijn wordt een prijsofferte aangevraagd bij verschillende aannemers. De Smedt Cocooning heeft ook eigen vakmannen in huis zodat we u de beste kwaliteitsgarantie kunnen bieden. De offertes worden  samen met  volledig in detail doorgesproken. Als laatste zal uw interieurarchitecte ook instaan voor het opvolgen van de leveringen en werkzaamheden en biedt zij de nodige nazorg.

Interieur architect: zorgeloos verbouwen

U ziet dat een interieurarchitect meer doet dan advies verlenen en plannen tekenen. Zij brengt u op de hoogte van wettelijke beperkingen of mogelijkheden, coördineert naar alle betrokken partijen en volgt de werkzaamheden voor u op.

Benieuwd  hoe De Smedt Cocooning u kan helpen? Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek.

Copyright © 2016 De Smedt Cocooning interieuradvies en interieurarchitectuur | PartnersSitemap