Verhoog het rendement van uw zonnepanelen

Is het rendement van uw zonnepanelen gedaald? Dan bestaat de kans dat u te maken heeft met PID; ‘Potential Induced Degradation’. Zonder in detail te treden kan PID reeds na 2 à 3 jaar (afhankelijk van de kwaliteit van uw panelen) voor een rendementsverlies van uw zonnepalen van 50 tot zelfs 80% zorgen. Het Belgisch bedrijf dat daar reeds 2 jaar geleden een oplossing voor bedacht komt nu met nog een revolutionair product.

Regeneratie van uw zonnepanelen

De versnelde degradatie van zonnepanelen is een algemeen gekend probleem, niet alleen in België, maar wereldwijd. Tot 2 jaar geleden was een nieuwe installatie de enige doeltreffende oplossing voor deze PID. Het Belgische bedrijf Ilumen heeft daar echter verandering in gebracht met zijn ‘PID-box’.

De PID-box is het resultaat van heel wat studies en testen. Het toestel dient geïnstalleerd te worden tussen de zonnepanelen en de omvormer en zal ’s nachts, wanneer de zonnepanelen niet actief zijn, een gecontroleerde stroom sturen door de panelen. Daardoor zullen aangetaste zonnecelen herstellen en stijgt het rendement van de panelen opnieuw naar een groot deel van zijn originele capaciteit.

De resultaten van de PID-box zijn in ieder geval verbluffend; behandelde panelen leveren na gemiddeld 40 dagen opnieuw 98% van hun efficiëntie. Daarbovenop beschermt de PID-box ook tegen toekomstig rendementsverlies.

Om het regeneratieproces te versnellen komt het bedrijf nu met een speciaal product dat als coating op de zonnepanelen kan aangebracht worden. Dankzij de PID-box en aanvullend de coating zijn zichtbare resultaten reeds merkbaar na 4 dagen.

Vaak gestelde vragen over de PID-box

Ik merk rendementsverlies, heb ik een PID-box nodig?

Rendementsverlies kan verschillende oorzaken hebben: een slecht contact, lekverlies, minder zonuren, vuil op de panelen, schaduw door gegroeide bomen … Laat daarom steeds eerst een specialist het probleem bekijken.

Voor welke merken is de PID-box geschikt?

De PID-box is geschikt voor elk merk van zonnepanelen en onafhankelijk van de omvormer. Er werden succesvolle tests uitgevoerd op onder andere Enpower, Sunedison, Sunthing en zelfs het Chinese JA Solar.

Hoeveel verbruikt de PID-Box?

Het verbruik van de PID-box ligt gemiddeld op slechts 1% van de meeropbrengst aan energie.

Hoeveel kost de PID-Box?

Deze oplossing voor regeneratie van uw zonnepanelen is beschikbaar vanaf 699€.

Copyright © 2016 De Smedt Cocooning interieuradvies en interieurarchitectuur | PartnersSitemap