Waarom kiezen voor een interieurarchitect?

interieurarchitect

Onze interieurarchitect helpt u bij het vormgeven van het interieur van uw woning of bedrijfspand. Maar dat creatieve aspect is slechts één onderdeel van de taken waarbij hij u kan helpen.

Frisse kijk

Het grootste voordeel van een interieur- of binnenhuisarchitect is zijn frisse kijk op uw project. Hij is op de hoogte van alle recente evoluties op het vlak van interieurinrichting en materialen. Hij adviseert oplossingen die binnen uw smaak en wensen liggen, maar koppelt daaraan zijn kennis op conceptueel en functioneel vlak voor een creatief en origineel resultaat.

Maar zijn advies gaat verder; hij volgt namelijk de wet- en regelgeving op de voet en volgt ook de evoluties op het vlak van technieken voor bijvoorbeeld milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen.

Binnen uw budget

Wellicht heeft u zelf reeds een goed beeld van de gewenste materialen en technieken. Maar liggen deze ook binnen uw budget? Uw interieurarchitect tracht altijd zoveel mogelijk te doen met de beschikbare middelen. Hij kan u bijvoorbeeld:

  • informeren over de correcte prijzen van materialen en werkuren
  • een alternatieve of nieuwe afwerkingsmethode voorstellen die leidt tot kostenbesparing
  • helpen aan voordelige aankoopprijzen door zijn contacten bij handelaars

Zorgeloos (ver)bouwen

Wanneer we peilen naar de grootste oorzaken van frustraties bij het (ver)bouwen staat planning steeds weer in de top 3. Alleen al het coördineren van alle werkzaamheden is een heel karwei en er hoeft niet veel fout te gaan om een volledige planning in de war te sturen. Misverstanden over de te gebruiken materialen, onvoorziene meerprijzen en onjuiste tijdsinschattingen zijn maar enkele van de oorzaken voor deze frustraties. Het gevolg is dat de geplande timing niet gerespecteerd wordt, maar erger nog; dat ook het vooropgestelde budget overschreden wordt.

Onze interieurarchitect kan u alle coördinatie uit handen nemen. Hij brengt uw eisen en wensen over naar de aannemer en kan gepast bijsturen wanneer deze met specifieke vragen komt. Door zijn inzicht in de beschikbare materialen en marktprijzen kan hij u vooraf adviseren wanneer uw vooropgestelde budget in gedrang dreigt te komen. Hij bewaakt het budget en planning voor u.

Tijdswinst

Een bijkomend voordeel dat uw interieurarchitect bij De Smedt cocooning biedt is tijdswinst. Door zijn ervaring weet hij perfect wanneer materialen besteld en geleverd moeten worden, wanneer offertes opgevraagd moeten worden en wanneer toezicht nodig is op de opgeleverde werken. Hij is voor u het centrale aanspreekpunt voor al uw vragen.

Maar er is meer wanneer u kiest voor een interieurarchitect bij De Smedt cocooning. Alle vakmensen, van architect tot interieurarchitect en uitvoerende vakmannen zitten bij ons onder één dak. Daardoor verlopen projecten heel wat efficiënter en kunnen we steeds garant staan voor een kwalitatief eindresultaat.

Interesse in een gesprek met een van onze interieurarchitecten?
Neem contact op met ons.

Copyright © 2016 De Smedt Cocooning interieuradvies en interieurarchitectuur | PartnersSitemap