Projecten

Binnenkijken: modern renovatieproject

By 09/01/2018 No Comments
tafel in keuken met lavabo

In dit project werd zowel de beneden als bovenverdieping volledig gerestyled.
Om de bewoners de kans te geven tijdens deze periode alsnog in de woning te blijven, werkten we niet gelijktijdig maar wel aansluitend in 2 fases.

De focus kwam te liggen op een functioneel en aangenaam leef-en wooncomfort.

Op de bovenverdieping werden de master bedroom, badkamer en overloop vernieuwd.

Bed en witte kast

In de master bedroom werden zowel het bed, als de nachtkastjes als alle kasten op maat gemaakt. De subtiele verlichtingsarmaturen alsook de keuze voor houten jaloezieën en de chocoladebruine accentmuur geven deze kamer een warme en rustgevende sfeer.

Kast en deur
Bed in slaapkamer

Het hellend dak zorgde voor een extra uitdaging waardoor het idee ontstond om in de badkamer te werken met een uitgestrekte zitbank met onderliggende opberglades. De zitbank werd opgehoogd met een opgedikt waterbestendig maatkussen.

Badkamer met kast en lavabo
Zetelhoek

De pivotdeur werd netjes ingewerkt en in dezelfde kleur gezet als de naastliggende accentmuur. Het kleurenpallet werd bewust beperkt gehouden bij de keuze van het maatmeubilair en het tegelwerk.

Lavabo en kasten en open deur

De ruime overloop werd op vraag van de klant ingericht als een beperkte home-office waarbij het zwevende bureaublad alsook de indirecte ledverlichting zorgen voor een mooie eye-catcher.

Bureau met stoel en houten balken
Bureau en printer

Op de overloop wordt onze aandacht getrokken door de speelse verlichting, de ingefreesde handgreep in de halfhoge borstwering alsook de subtiele voetlichtjes op de eiken traptreden.

Trap

Het kleurenpallet dat op de bovenverdieping werd gebruikt, blijft ook in de keuken doorgetrokken door de combinatie van eik, donker gevernist maatmeubilair met een keramisch werkblad in een licht geaderde structuur.

De toegang tot de achterliggende bergruimte werd subtiel weggeborgen in de kastenwand. De hoge kasten met draai/inschuifsysteem zijn niet alleen handig maar laten ook toe dat ze geopend mooi ogen.

tafel in keuken met lavabo
openstaand tafelblad met zwarte kast
Tafelblad met krukjes en fruitschaal

Het niveau van de woonkamer werd met een 10-tal centimeter opgehoogd, net op de plaats waar de 2-zijdige gashaard een attractieve scheiding vormt tussen de gezellige zithoek en het ruimte eetgedeelte. De benedenverdieping werd ook volledig uitgerust met een surround soundsysteem.

Televisiescherm en haardvuur
Eetkamer met stoelen en zetel
Eetkamer met stoelen en zwarte muur

De uitvoering van het project incl. de schilderwerken hebben net geen 6 maand in beslag genomen en werden zonder significante meerprijzen op de initiële offerte gerealiseerd.

Meer interieurprojecten zien? Download ons interieur inspiratieboekje!