Doelstelling:
Voormalige verouderde appartementen met slechte EPC waarden renoveren tot verhuurappartementen die voldoen aan de actuele en wettelijke kwaliteitsnormen. Deze vereisten hebben hoofdzakelijk betrekking op het vlak van veiligheid, gezondheid en woningkwaliteit.

Hiervoor dienden volgende ingrepen te gebeuren:
– Plaatsing dakisolatie
– Plaatsing hoogrendementsbeglazing
– Plaatsing condensatie verwarmingsketel

Mede dankzij deze renovatie ingrepen zullen toekomstige huurders kunnen genieten van lichtrijke en energiezuinige woongelegenheden. Verder werden alle elektrische en sanitaire voorzieningen vernieuwd, alsook werd alle oude bezetting afgekapt en zowel muren als plafonds opnieuw gepleisterd. Door een aantal constructieve ingrepen werden de voormalige 1 kamer appartementen omgebouwd tot 2 kamer appartementen, wat een duidelijke meerwaarde bleek te zijn bij verhuur.

De lichtinval door de grote raamoppervlakken, de open keukens in een trendy zwart laminaat, de uniforme bevloering in laminaat eik alsook de terrassen in bangkirai maken de appartementen aantrekkelijk voor jonge mensen of startende gezinnen.

Dankzij een vlotte coördinatie en opvolging werden deze werken gerealiseerd binnen een duurtijd van 14 maand. Het budget voor deze totaalrenovatie werd, met uitzondering van de bezettingswerken dewelke iets ruimer uitvielen dan oorspronkelijk ingeschat, zeer goed gerespecteerd.