DSC-Logo-1
Project DW

Een oude schuur in een bosrijke omgeving ombouwen tot een volwaardige kangoeroewoning voor de inwonende oma alsook een extra slaapgelegenheid met sanitaire deel voor de buitenlandse logies… Dat was de insteek van ons verkennend gesprek met de bouwheren.

Na de ontmanteling van de schuur werd geopteerd om de oude elementen zoals de authentieke balken alsook de hoogte van de nok te behouden. De binnenmuren alsook de houten roostering werden volledig uitgebroken zodat ook alle leidingen en verwarming konden vernieuwd worden en zodoende de technische installaties zouden voldoen aan de huidige energetische normen.

Omwille van praktische redenen en het creëren van extra woonruimte werd een vide voorzien van ong. 30 m2. Door de installatie van een lichtstraat richting tuinzijde en 2 veluxen aan de straatzijde baadt ook de verdiepingszone volop in het licht.

Op het gelijkvloers geven 2 stijlvolle schuiframen van elk 2.50 m breed in zwarte steellook alumunium toegang tot de tuin. De stalen trap uitgewerkt met bamboe treden legt de verbinding tussen gelijkvloers en eerste verdieping. Op de benedenverdieping werd geopteerd voor een strakke keukenblok in wit laminaat met in het verlengde een kastenwand in zelfde materiaal waarachter onder andere verwarmingsketel, wasmachine en technieken zijn weggewerkt.

Het geheel oogt luchtig, ruim en trendy en biedt heel wat mogelijkheden voor deze nieuwe manier van samenwonen.