DSC-Logo-1
Project S

Deze woning met een bijzondere en emotionele waarde voor de eigenaars diende grondig gerenoveerd te worden om te voldoen aan de hedendaagse noden van een gezin met 2 kinderen en regelmatig thuiswerkende ouders. Bij het binnenkomen van de woning werd alle aandacht gezogen naar de imposante marmeren trap waardoor een makkelijke doorloop naar de woonkamer verhinderd werd.

Verder werd geopteerd om de ramen op de achtergevel te vervangen door ramen tot op de vloerpas en het raam aan de zijgevel te verplaatsen zodat er een maximum aan lichtinval en zicht op de weilanden werd gecreëerd. Een doorbraak van de scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer zorgde voor een extra dimensie en ruimtelijkheid.

Er werd eveneens gekozen om het landelijke karakter van de omgeving door te trekken in het interieur waardoor vooral gekozen werd voor afwerkingen in natuurlijke materialen zoals eik fineer. De harmonie van materialen werd volledig doorgetrokken in de nieuw uitgetimmerde trap, de houten stijltjeswand alsook in de vloerbekleding. Beiden volledig afgestemd op de kleur van de gebruikte eiksoort in de woonkeuken.

De houthaard in de woonkamer met zichtbaar rookkanaal en uitgebreid met maatmeubel zorgt voor sfeer en gezelligheid met als extra troef de uitgewerkte zitbank in het raam. Het keukenwerkblad is uitgevoerd in Silestone Calacatta Gold  en sluit perfect aan op de eettafel die plaats biedt aan 10 personen.