DSC-Logo-1

Inspiratie voor je tuin: ontdek de trends 2023 

Met de stralende zon komt ook de goesting om volop te genieten van de warmte, de buitenlucht en het groen rond je huis. Hoog tijd om je tuin en terras een mooie upgrade te geven. Natuurlijk ben je dan graag mee met wat hip en trendy is in buiteninrichting. We delen de belangrijkste trends van 2023. Laat je inspireren en creëer je eigen buitenparadijs.

Duurzame materialen

Duurzaamheid is de jongste jaren steeds belangrijker geworden. Deze trend zet zich helemaal door in 2023. De toepassing van gerecycleerde en herbruikbare materialen wordt alsmaar populairder. Het meest trendy tuinmeubilair is tegenwoordig gemaakt uit gerecycleerde grondstoffen zoals  plastic flessen of autobanden. Voor verharde gedeelten zoals terrassen of tuinpaadjes maak je best gebruik van een duurzaam materiaal als grind. 

Natuurlijke elementen

Een andere trend in 2023 is de inbouw van natuurlijke elementen in de tuin, zoals een vijver of waterpartij, een plantenmuur of een groendak . Ook materialen zoals hout en steen verwerkt in tuinpartijen zie je steeds meer. Deze natuurlijke elementen maken van je tuin een oase van rust en ontspanning.

Slimme tuin

Een derde trend is de toepassing van slimme technologie in je tuin. Met behulp van apps, tools, robots en automatisering regel je de beregening, de hoogte van je gazon of de verlichting in je tuin. Na het slimme huis, doet nu de slimme tuin zijn intrede. Bijkomend voordeel: het onderhoud van je tuin wordt makkelijker en efficiënter.

“Finishing touch”

Charmant tuinmeubilair en originele accessoires maken het plaatje compleet. Denk hierbij aan comfortabele tuinstoelen, gezellige hangmatten en stijlvolle lounge zetels. Ze geven je buitenruimte een comfortabele en gezellige uitstraling. Wat decoratie betreft, mag het tegenwoordig ook weer wat meer zijn. Sfeervolle buitenverlichting, stijlvolle vazen of unieke beeldhouwwerken, deze accessoires geven je tuin en terras een persoonlijk tintje en een unieke uitstraling. 

Nog meer tips nodig voor meer buitenplezier? Contacteer ons. Wij bekijken graag bij aanvang van je renovatieplannen op welke manier je optimaal je tuin en woning op elkaar kan afstemmen.