DSC-Logo-1

Rustiek wonen: zo creëer je een landelijke sfeer in huis

Als je van een landelijke uitstraling houdt, dan is rustiek wonen wellicht iets voor jou. De rustieke stijl is warm, comfortabel en nodigt uit tot ontspanning. Of je nu op het platteland woont of in een stedelijke omgeving, je kan deze sfeer gemakkelijk creëren in je huis. In deze blog lees je hoe je een landelijke sfeer in huis creëert met rustieke elementen en materialen.

Kies voor natuurlijke materialen

Een van de belangrijkste elementen van rustiek wonen is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan hout, natuursteen, leder en katoen. Daarnaast zijn authenthieke eiken balken,  een klassiek gemetste open haard en een lederen zitbank allemaal goede keuzes. Een massieve parket of een Oosters tapijt voegen sowieso warmte toe aan de woonkamer.

Verwerk vintage elementen

Vintage en antieke meubels zijn perfect voor een rustieke inrichting. Kies voor een antieke kast, een exotische houten opbergkoffer of een vintage stoel om de sfeer te creëren. Zoek naar items met karakter en geschiedenis zoals retro deurkrukken en raambeslag. Deze zijn een geweldige manier om een unieke elementen toe te voegen aan je interieur.

Gebruik aardetinten

Aardetinten zijn perfect bruikbaar in een rustieke sfeer. Denk aan bruin, beige, grijs, groen en crème. Deze kleuren zijn rustig en hebben een natuurlijk effect. Gebruik ze voor accentmuren, overgordijnen en losse kleine meubeltje of kussentjes. Combineer met fellere kleuren zoals blauw of rood voor een extra dimensie.

Voeg planten toe

Planten zorgen niet alleen voor zuurstof en een gezonde lucht, maar voegen ook een natuurlijk element toe aan je interieur. Kies voor planten die passen bij een rustieke sfeer, zoals vetplanten, varens en hangplanten. Plaats ze in potten van aardewerk, rieten manden  of houten kisten voor een extra landelijke touch.

Maak gebruik van textuur

Textuur is belangrijk in een rustieke inrichting. Gebruik materialen zoals wol, linnen en katoen voor kussens, dekens en gordijnen. Combineer met ruwe materialen zoals hout, natuursteen en staal. Deze zorgen voor een tijdloze en natuurlijke uitstraling.

Maak gebruik van verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in elke inrichting, maar vooral in een rustieke sfeer. Gebruik lampen met een warm licht en een natuurlijke uitstraling. Kies voor staande lampen van hout of metaal en hanglampen van glas of keramiek. Plaats kaarsen in kandelaars voor extra sfeer en gezelligheid.

Conclusie

Met deze tips kan je een landelijke sfeer creëren in je huis. Door het gebruik van natuurlijke materialen, vintage elementen en aardetinten zorg je voor een warme en gezellige uitstraling. Door het toevoegen van planten, textuur en de juiste verlichting kan je deze sfeer nog verder versterken. Een rustieke inrichting is tijdloos en geeft een gevoel van rust en ontspanning. Bovendien is het gemakkelijk aan te passen aan jouw persoonlijke smaak en stijl.

Als je op zoek bent naar inspiratie voor rustiek wonen, kom dans eens een bezoek brengen aan onze toonzaal en vraag advies aan onze interieurarchitecten. Zij kunnen je helpen om de juiste materialen en kleuren te kiezen die passen bij jouw persoonlijke smaak en stijl.